Laboratori d'Investigacions Linuxeres Avançades

Wednesday, August 31, 2005

VMWARE

Donada la incertesa del meu futur i que fa un pal que te cagas transportar un PC l'altre dia em vaig decidir a instalar el vmware a casa per poder-me instalar el linux sense haver de fer moltes filigranes. El vmware és un programa que permet tenir vàries màquines virtuals en el teu pc, amb diferents sistemes operatius. Així que ni corto ni perezoso el vaig instalar i vaig instalar l'ubuntu. Va ser tan fàcil com el primer cop o més, pq ja sabia on cascaria.

Ara ja venien coses més esotèriques. Es configurarà bé la xarxa? ( en aquest cas amb ip fixe ). Pozi, no va haver problema. Internet en un plis. el que no anava era el GAIM ( missatgeria ) i no vaig poder instalar el Apache. O potser si que està instalat i no el sé arrancar, o configurar un site, o algo.

Ja anirem informant de com va tot.

Thursday, August 25, 2005

skype

me pedi hacer lo facil, instalar un programilla y listos... pues nada.

Os cuento.

Vas a descargar tu skype
http://www.skype.com/products/skype/linux/

el que es para Ubuntu y te bajas un .deb

las instrucciones de la web dicen cosas de .tar o .rpm, pero tienes un .deb, cagada.

Hablas con vicenç y te dice haz esto en la terminal.

birracio@lilalab:~$ cd /home/birracio/downloads
birracio@lilalab:~/downloads$ sudo apt -get onstall libqt3c102-mt
Password:
sudo: apt: command not found
birracio@lilalab:~/downloads$ sudo apt-get install libqt3c102-mt
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
E: Couldn't find package libqt3c102-mt
birracio@lilalab:~/downloads$ sudo dpkg -i skype_1.2.0.11-1_i386.deb
Selecting previously deselected package skype.
(Reading database ... 60936 files and directories currently installed.)
Unpacking skype (from skype_1.2.0.11-1_i386.deb) ...
Setting up skype (1.2.0.11) ...
birracio@lilalab:~/downloads$ killall gnome-panel


bueno, esto es el codigo limpio, lo que dice es prueba, y ahora prueba etc... cuando yo pensava que él era dios, veo que no, que lo ha sacado de aqui:

http://ubunteros.blogsome.com/2005/05/30/instalando-skype-en-ubuntu-hoary/

el skype aparece en mi panel de alpicaciones, internet, pero no se lanza, lo detecta el run applications, pero no se abre nada.

Hoy he borrado todo lo que olia a skype y he repetido la operación, ...mismo resultado, no se si atreverme con el e mule ahora...

a ver quien va arreglar esto:D

Friday, August 12, 2005

Delegates en C#

Bueno, donat que a la feina ens aborrim estic programant una cutre-agenda en C# per anar aprenent. En la programació de l'agenda ha sorgit un petit problema. Passo a descriure l'escenari.

Tinc un formulari A que crida a un formulari B en el que es configuren coses i es vol que desde el formulari A es tingui accés a aquestes dades. Per fer això fins ara he descobert 3 opcions:

1) Omplir el codi de variables estàtiques. Mala opció, perquè és una guarrada.
2) Fer servir delegates.
3) Fer servir el showDialog();

Anem a explicar les opcions 2 i 3.

Els delegates són una forma de cridar a una funció d'una classe Y desde una classe X que, obviament, no té cap instància de cap objecte de la classe Y. La crida a aquesta funció es fa com si es fés des de la mateixa classe Y, amb el que es pot tenir accés a membres privats.

Suposo que hi ha més maneres ( i segurament més elegants ) de fer el que explicaré però de moment això és el que sé jo.

A la classe Y hem de definir el delegate. Per fer-ho inclourem el següent codi:
public delegate void delegatActualitzarVista();
public delegatActualitzarVista actualitzarVista;

Ara, al delegat actualitzarVista li podrem associar totes les funcions que vulguem, sempre que aquestes funcions retornin un void i no tinguin paràmetres. Podem definir els delegats que rebin i retornin el que vulguem. L'única restricció és que les funcions que li afegim tinguin el mateix prototipus (valor de retorn i paràmetres).

Ara ja podem associar funcions a aquest delegat. Per fer-ho podem anar a la classe X (on s'instanciava un objecte de la classe Y) i afegir el següent codi:

l_cContacte.actualitzarVista += new NouContacte.delegatActualitzarVista(actualitzar_vista);

Com es pot veure estem associant la funció de la nostra classe X anomenada actualitzar_vista al nostre delegat.

Molt bé, ara només queda fer la crida a la funció desde la classe Y. Per fer-ho nomes cal posar el següent codi dins d'alguna funció de la classe Y:

actualitzarVista();

Al fer això, automàticament es cridaran a les funcions que li haguem afegit al delegat. Magnífic!


L'última manera que ens han explicat (el Vicente dels forums d'stratos) és obrir el formulari de la classe Y desde la classe Z amb la funció ShowDialog enlloc de amb la funció Show. Fent això podem quedar-nos esperant en la nostra funció de la classe X a que es tanqui el dialog i retorni el OK. Aqui us pastejo el codi d'exemple que ha posat en Vicente:

Codi classe X:
EdicionClienteFrm formulario = new EdicionClienteFrm();
formulario.Inicializar();

formulario.Text = "Alta de Nuevo Cliente";

if (formulario.ShowDialog() == DialogResult.OK)
_Controlador.GuardarCliente(formulario.Cliente);

Codi classe Y:
private void btnAceptar_Click(object sender, EventArgs e)
{
DialogResult = DialogResult.OK;
this.Close();
}

Bueno, espero que us serveixi algún dia o altre. Recordeu que això és per treballar amb WindowsForms, és a dir, en windows. Quan comencem a provar el mono ja us anirem explicant com es fa.

Fins aviat!

per fi un cazurro

bueno, ahir sense el mestre lila-vicenç vaig estar guarrejant el ubuntu...m' encanta, he posat nom als escritoris, he trobat un peix que es diu wanda i et llegeix el futur y uns ulls que segueixen el ratoli...això es definitivament lo que fa diferent a linux. El sistema de Tab's també em va flipar, ara els puc ocultar i tot.

Respecte a les opcions de preferencies anava una mica perdut i vaig chapar varies finestres ininteligibles per mi. El gaim rula de puta mare. El bit torrrent no el vaig saber fer servir, pero tampoc em vaig dedicar, al igual que el tema grups i usuaris, que no em vaig atrevir a tocar.

Ultima questio..instalar l' skype (telefonia) ... casi ho tenia...pero no vaig poder descomprimir el .tar per que els meus coneixements de consola son reduits...preguntare al mestre i ho fare.

a más post!

Tuesday, August 09, 2005

Instalacions

Avui hem instalat programes. Primer de tot hem instalat alguns programes com el g++ i demés. Ha estat molt senzill. Vas a Administration --> Synaptic Package Manager, li dius els paquets que vols instalar i ell ja t'ho instala tot.

Lo altre que hem instalat ha estat el flash. Hem seguit les instruccions de la pàgina web i ha funcionat a la primera. Lo més difícil ha estat trobar la ruta del mozila ( /usr/lib/mozilla-firefox no pas /usr/lib/mozilla ) i ja està. Tot lo altre donar-li a aceptar, yes, yes, aceptar.

Fins la propera!

Sunday, August 07, 2005

Xarxa!

Després d'una instalació complicadíssima ja tenim xarxa en el nostre PC. Només hem hagut de connectar la tarjeta, dir-li a Ubuntu que pilli l'adreça per DHCP i llestos!